Kulturní program
Velikonoce na statku

Objednat od 660 Kč / os.
Vhodné pro: jednotlivce a rodiny s dětmi
Číslo zájezdu: 253

Popis kulturního programu

Termíny: 25. - 27. března 2024

Navštivte spolu s námi Cífkův statek ve skanzenu v Třebízi, kde celé hospodářství ožívá přípravami na Velikonoce. Zdejší děvečka nám představí některé z velikonočních zvyků. Nahlédneme do kuchyně provoněné tradičním velikonočním pečivem a možná dostaneme i kousek k ochutnání. Na statek záhy dorazí jeden z mládenců, aby vyšlehal svou milou vlastnoručně upletenou pomlázkou. O pomlázce a o tom, jaké pentle na ni patří, si něco povíme a pak si každý barevnou pentličkou nazdobí velikonoční břízku.

Uvidíme také krásné zdobené kraslice, kterými děvčata ze statku chlapce při koledě obdarovávala. Kromě lidových tradic a obyčejů se děti zábavnou formou seznámí s celým obdobím předjaří už od Masopustu. Budeme také u toho, když se na Družebnou neděli domlouvají budoucí svatby. Připomeneme Smrtnou neděli, kdy se vynášela ze vsi Morena. Představíme samozřejmě i Velikonoční týden vrcholící Velkým pátkem – tajemným dnem, kdy země vydává své poklady. Ve špýcharu, v rámci tvořivých dílen, si každý žák vlastnoručně vyrobí tradiční výrobek s velikonoční tematikou. Na setkání s vámi se těší děvečka, čeledín, pan farář, družebná bába a Masopust.

Uvedená cena platí při minimálním počtu 38 žáků a při odjezdu z Prahy. Rádi vám vytvoříme i cenovou kalkulaci pro menší počet žáků nebo při odjezdu z jiného místa.

Galerie

od 660 Kč /os. Objednat